war

Шпанците со поддршка за признавање на Палестина, но се исплашени од внатрешнитеосцилации на крајната десница

Стравува ли Шпанија од десничарска блокада на прогресивните аспирации?

Шпанија е една од државите која ја призна Палестина. Во нејзината престолнина, европската крајна десница го имаше најголемиот митинг пред претстојните европски избори. На овие теми разговараме со новинарот Роџер Персива од Мадрид кој во детали ни ја објасни ситуацијата во Шпанија и однесувањето на шпанските власти.

Втора гостинка во Лавиринт е политикологот и истражувач Соња Стојадиновиќ. Разговаравме за активните војни, како и за истражувањата на Стојадиновиќ кои се однесуваат на кинеските инвестиции и кредити на Балканот и во Европа.

Јавување од Газа и анализа на глобалните политичко воени одлуки

Поглед на состојбата во Газа и политичките потези на глобалната шаховска табла.

Балканот ја потврди поддршката за Украина – Заканата од прелевање на жариштата се зголемува

Анализа со новинарот Сеад Ризвановиќ и репортажа од посетата на Зеленски самитот
во Тирана

Scroll to top