Услови за преземање

Текстовите, аудио и видеоматеријалите, фотографиите и другите содржините што ги објавува „ID Media“ се авторски. Дозволено е нивно бесплатно преземање само под следниве услови:

 -текст, најмногу 20% од содржината, при што е задолжително да се наведе изворот, авторот и да се вметне директна интернет-врска (линк) до оригиналната содржина на „ID Media“.

 -аудио, видео и фотографски содржини, дозволено е да се преземат во целост, при што изворот („ID Media“) мора да биде наведен во самиот наслов, а доколку има и текст, задолжително се наведува и авторот и се вметнува директна интернет-врска (линк) до оригиналната содржина на „ID Media“. Преземањето аудио, видео и фотографски содржини е дозволено само од интернет-страницата и корисничките профили на социјалните мрежи и платформи на „ID Media“.

Преземање содржини од „ID Media“ надвор од овие услови или реемитување содржини произведени од „ID Media“ не е дозволено без претходен договор.

Scroll to top