Сексуалното насилство во време на војна, во фокусот на Women Peace Security Forum

Специјална награда за жените од Авганистан

Лавиринт присуствуваше на Форумот за жените во безбедносниот сектор и мировните политики во Приштина. Форумот го организира Претседателката Османи под покровителство на САД. Сексуалното насилство во време на војна, климатските промени, но и репресивните режими беа во фокусот на овогодинешниот форум. Секако не изостана ниту панел посветен на Украина. Накратко атмосферата од таму.

Advertisement
Scroll to top