0

Кревката безбедност на Европа ставена на тест

Анализа со Иво Рангеловиќ

Терористичкиот напад во Москва, зголемената безбедност во европските држави, Унијата меѓу желбите за борба против климатските промени и незадоволството на земјоделците и европските избори во фокус на разговорот со политичкиот аналитичар Иво Рангеловиќ. Терористичкиот напад му направи уште поголеми внатрешни проблеми на Путин и затоа му беше потребно алиби и впрерување на прстот кон Украина, но еден ден тој ќе требаа тоа да го објасни на граѓаните е еден од заклучоците од разговорот. Во однос на растргнaтоста на Европската Унија помеѓу климатските и земјоделските политики, Рангеловиќ смета дека Унијата ќе мора да попушти и да ги заштити земјоделците.

Накратко во Лавиринт ви пренесуваме и мал дел од он лајн прес конференцијата со странските новинари на министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба.

Advertisement

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to top