Халили: Изборот на оваа Влада е добар настан за демократијата

Анализа на македонските надворешнополитички стратегии

Гостин во ова издание на Лавиринт е Дипломатот и член на Советот на Амбасадори, Мухамед Халили. Разговараме на многу теми поврзани со новата Влада и нивните идни  чекори поврзани со иднината на Македонија. 

Изборот на оваа Влада, Амбасадорот Халили го толкува како добар настан за демократијата. Разговаравме и за употребата на уставното име, за односите со нашите соседи низ годините и состојбата со почитувањето на важечките меѓународни договори. Направивме добра анализа за регионалните и глобалните текови и како ние треба да се поставиме во однос на нив. Погледнете го целото интервју.

Advertisement
Scroll to top