Шест месеци не знае ништо за нејзиниот син – Разговор со мајка на киднапираниот Алон

Идит Охел: Од видео на Хамас видов дека мојот син е киднапиран, а неговите другари убиени.

Идит Охел, мајка на 23 годишниот Алон кој беше киднапиран од музичкиот фестивал на 7ми октомври од страна на Хамас, во Лавиринт раскажува за агонијата во која живее половина година откако нејзиниот син е во заложништво. Таа вели дека половина година не знае апсолутно ништо за нејзиниот син. Алон е надежен пијанист и има двојно, израелско и српско државјанство, а неговата мајка вели дека ја контактирала српската Влада да помогне некако. Идит раскажува за страшниот 7ми октомври, за нејзиниот син и напорите на семејствата да си ги вратат најблиските.

Advertisement
Scroll to top