Лебедовата љубов на војводата Карев и Коца

Крушевски романтики во време на револуција

Денеска Веленовела ќе ја раскаже љубовната приказна на војводата Никола Карев и неговата свршеница Коца Тасова – Хаџова. Војводата бил голем џентлмен, а имал и зошто. Коца вткала прамени од својата коса во знамето на Републиката.

Advertisement
Scroll to top