Најпознатата скопска бегалка

Мајмунска работа

Во 1963 два настани го потресле Скопје – земјотресот и кражбата на бебе која ја извршила мајмунката Милева. Веленовела ќе ви раскаже за шимпанзото кое одбивало да остане во зоолошка.

Advertisement
Scroll to top