comedy

Првомајска Веленовела

Пази да не ти изгори месото!

Кој ти даде дозвола?

Од пајтон, преку трамвај до X6ката паркирана на сред улица

Не си фраер ако не одиш во театар

Лична новела на еден глумец

Во месецот на театарот, Веленовела посветува епизода на Неговото Височество- Театарот. На кој прв му текнало да направи претстава во Македонија? Која е првата изговорена реплика во МНТ? Ќе ви каже Веленовела.

Scroll to top