0

Лавиринт со Кристина Атовска

Во турбулентни времиња, геополитичките игри отвораат нови ходници од лавиринтот. Меѓународните односи стануваат покомплицирани, а дипломатските маневри повешти. Од сратешки гамбит на соседите, до брзопотезни рокади на големите сили.  Во средина, нашите евроаспирации. Дали земјите од Западен Балкан ќе го најдат влезот кој води до Европската Унија или ќе талкаат изгубено? На глобалната шаховска табла, масовното кршење на човековите права го крши балансот на војната и мирот, колективната безбедност станува предизвик, а надмудрувањата на големо го диктираат деликатниот танц меѓу конфликтот и решението. ЛАВИРИНТ со Кристина Атовска. 

Advertisement

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to top