Битката против изборното насилство во Србија го доби вниманието од ЕУ

Интервју со Мариника Тепиќ

Коалицијата „Србија против насилство“ ја однесе битката против изборното насилство до Европските институции, а за тоа вредеше штрајкот со глад, вели пратеничката Мариника Тепиќ. Во Лавиринт таа емотивно зборува за цената која целото семејство ја плаќа за нејзината борба против криминал и корупција. Разговараме и за дијалогот Белград – Приштина, за кој не очекува решение додека Александар Вучиќ е на власт, бидејќи смета дека тој е еден од поттикнувачите на проблемот и не може да биде дел од решението. Што се однесува на прашањето за санкции кон Русија, Тепиќ вели дека Србија има евроаспирации и како таква треба да ја усогласи својата надворешна политика со онаа на ЕУ.

Advertisement
Scroll to top