Петровска: Секое нерешено прашање, за Русија е можност да го дестабилизира Балканот

Интервју со министерката за одбрана Славјанка Петровска

Месецов Северна Македонија ќе одбележи 4 години членство во НАТО. На теми поврзани со нашата улога во најголемиот воен сојуз во светот, разговараме со министерката за одбрана, Славјанка Петровска. Според неа, Северна Македонија денеска е безбедна земја и не гледа територијални закани по нас, но смета дека земјава не е имуна на хибридните закани. Зборувавме и за модернизацијата во македонската армија, како и за безбедносните прашања поврзани со Балканот и Европа.

Advertisement
Scroll to top