Се додека има квоти и потреба од посебни закони, немаме родова еднаквост

Жени во приватниот безбедносен сектор https://www.youtube.com/watch?v=_tdgSmEBYZ4 Во првото мартовско издание на Лавиринт зборуваме за жените во приватниот безбедносен сектор со Генералниот Секретар на Комората за приватно обезбедување, Сања Керметчиева. Слично како и во државниот, и во приватниот безбедносен сектор само 10 % од вработените се жени. Според неа, се додека говориме за квоти, се додека … Продолжи со читање Се додека има квоти и потреба од посебни закони, немаме родова еднаквост