Мицкоски го презема „кормилото“ – Какви се очекувањата од новата Влада?

Анализа на новиот владин состав со Сашо Орданоски

Со 77 гласа ЗА и 22 ПРОТИВ синоќа беше изгласана новата македонска Влада на чело со Премиерот Христијан Мицкоски. Тој заклетвата ја даде со уставното име. Пратениците на ДУИ и коалицијата ја напуштија салата пред гласањето. Рано утринава, Премиерот и новите министри ги преземаа функциите од своите претходници.

Со колегата Сашо Орданоски го коментираме изборот на Влада и разговараме за очекувањата од новиот владин состав. Гледајте го дополнителното издание на Лавиринт по конституирањето на новата Влада.

Advertisement
Scroll to top